2013. december 22., vasárnap

Vaníliás kifli


Katuci nem hazudik, ezt a süteményt tényleg fél óra elkészíteni, aztán már csak várni kell, hogy készre süljön. Nálunk mandula helyett dió került a tésztába, így is nagyon finom. Azt viszont javasolnám, hogy titokban készítsétek és gondosan zárjátok el, mert van egy olyan érzésem, hogy a múlt heti adagból már nem sok morzsa maradt :)

Hozzávalók, kb 40 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj 
  • 7 dkg darált dió
  • 3 dkg vaníliás porcukor - a cukor darálásakor egy kis darab vaníliát is raktam a darálóba, ennyi a trükk
  • vaníliás porcukor a hempergetéshez 

A lisztet összekeverjük a díóval és a cukorral, majd belegyúrjuk a vajat. Van benne elég zsiradék, össze fog állni. Kisebb diónyi darabokat szedünk le a tésztából, henger alakúra nyújtjuk, majd behajtuk kifli alakúra. Nekem még gyakorolni kell, de így sem rossz :) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sül meg, épp csak egy kis színt kell kapnia a végének. Még melegen porcukorban forgatjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lezárt dobozban tartjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin