2014. január 23., csütörtök

Csicsóka krémleves

 
 
Azon túl, hogy ez egy nagyon finom leves, kivételesen a kép is tetszik, amit csináltam róla. Egy ideje rajtam van ez az érzés, hogy minek szenvedek én ezzel, amikor semmi látásom és tehetségem nincs hozzá, de amikor egy ilyen képet sikerül csinálnom, ami úgy néz, ahogyan azt én akarom, akkor mindig jobb kedvem lesz. Tudom, vannak sokkal jobb képek is, nyilván nem az a minőség, amiket el lehet adni, de én nem arra hajtok, hanem arra, hogy tényleg úgy nézzen ki a kép a végén, ahogy azt én elképzeltem.  
 
A leves saját csicsókából készült, saját fűszerekkel, szóval ezért is tök büszke vagyok magamra, ha minden nem is működik tökéletesen a kertben, azért a fűszernövényes részért már megérte a sok kapirgálás :)
 
A leves receptje eredetileg a Kifőztük magazin januári számában jelent meg, illeszkedve a havi furazöldség-kalauzom aktuális témájához, a csicsókához. 
 
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál olaj
  • 50 dkg csicsóka 
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 kis fej lila hagyma
  • bors
  • 1 kis ág borsikafű (csombor)
  • 6 dl zöldségleves 
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csokor kapor
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát karikára vágjuk, a csicsókát és a krumplit felkockázzuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, átmelegítjük rajta a krumplit és a csicsókát, felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a borsikafüvet. Alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Kivesszük a borsikafüvet, simára turmixoljuk a tejföllel és a kaporral, ha szükséges, akkor vízzel hígítjuk.
Tálaláskor meglocsolhatjuk olívaolajjal, és szórhatunk rá pirított hagymát vagy bacont.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin