2014. január 25., szombat

Sült csicsóka

Ha akarom köret, ha akarom vega főétel, könnyen előkészíthető és kevés munkával készen van. Az egyetlen dolog, amire nem árt figyelni, hogy az arra érzékenyeknél a csicsóka puffadást és szélgörcsöt okozhat, apránként vezessük be az étrendbe!
 
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg csicsóka
  • 1 nagy fej lila karfiol - sima fehér is tökéletes hozzá
  • bors
  • chili pehely
  • 2 evőkanál olíva olaj

A csicsókát alaposan megsikáljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk chili pehellyel és borssal. 180 fokos sütőben körülbelül egy órát sütjük, közben többször átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. Tálaláskor sózzuk, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin