2014. január 28., kedd

Sült céklás saláta


Sarah Carey for the win :) De tényleg. A sült cékla eleve istencsászár dolog, annak is ajánlom kipróbálni, akit amúgy zavar a cékla földes íze. A gránátalmától kicsit savanykás, ha az eredeti receptnél maradtok, akkor lehet rá narancsos öntetet is tenni, de szerintem így is finom. Csirkemellel teljes vacsora, így egy könnyű köret. A hajtás után van ismét videó is ;)



Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 3 nagy cékla
  • 3 bögre mizuna - az eredetihez rukola, de bébispenót vagy más ropogós zöldsaláta is tökéletes
  • 2 nagy alma - nekem most granny smith, édesszájúaknak valami édesebb
  • 1 gránátalma
  • fél citrom leve

Nos, azzal kezdünk, hogy három nagy céklát megsütünk alufóliába csomagolva. Én csak simán bedugtam egy tepsiben sül a sütő aljára, amikor banánkenyeret sütöttem. Kb. egy óra alatt átsül. Ha kihűlt, akkor lehet hámozni, szeletelni.
A salátát megmossuk, leszárítjuk. Az almát kimagozzuk, felszeleteljük, meglocsoljuk pár csepp citromlével. A gránátalma magját kiszedjük.
Összeállítjuk a salátát: alulra kerül a saláta, rá a cékla, arra az alma, a tetejére a gránátalma, majd meglocsoljuk citrommal. Azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin