2014. január 22., szerda

Karfiolos csirke


Sarahtól inspirálódok mostanában ismét, ez a recept pedig pont passzolt a frissen leszedett karfiolomhoz. Pagodakarfiol a drága, de a hidegtől kapott egy kis pírt. Sajnos a sütéskor elvesztette egy kicsit a színét, de azért nagyduzzogva nyilván megettük. 


A petrezselyem szintén a kertből van, a téli örömök egyike, hogy tökéletesen áttelelt. Igen, tavaly is jó volt, amikor hó is volt :) 
Tipikusan az a recept amúgy, amit leírni hosszabb, mint elkészíteni, a hajtás után van róla videó is.




Hozzávalók, 2 személyre:
  • 4 kisebb vagy 2 nagyobb csirke felsőcomb
  • 1 kis fej karfiol 
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • (aki Sarah eredeti receptjét követi, annak a végén egy kanál kapribogyó és némi borecet)




A csirkét sózzuk, borsozzuk. Egy sütőbe tehető serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a csirke köré rendezzük, újra sózzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin