Rukolás frittata


 A rántottát is fel lehet turbózni. Még mindig van a kertben jeligére ;) A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.



 Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 tojás
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg friss rukola
A frittata sütéséhez olyan serpenyőre van szükségünk, amit sütőbe is tehetünk. Ha nincs ilyen serpenyő, akkor egy tányér segítségével óvatosan át lehet fordítani a lepényt, hogy mindkét oldala megsüljön.

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, a felkarikázott hagymát átpirítjuk a vajon. A tojásokat felverjük a sóval és a reszelt sajttal. A rukolát nagyobb darabokra vágjuk, a pirult hagymán kicsit átmelegítjük, amíg össze nem esik egy kicsit. Ráöntjük a tojást, összekeverjük.
A sütőt grill fokozatra állítjuk 200 fokra, a serpenyőt bedugjuk a grill alá, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések