2009. október 31., szombat

Piedone szelet

Kép innen.

Kinek mi jut eszébe Bud Spencerről? Nekem az, hogy olasz, bár sokáig azt hittem, hogy amerikai; fiatal korában úszó volt és vízilabdázó, ő volt az első olasz aki 1 perc alatti idővel úszta a 100 m mellúszást, és Európa-bajnok is lett a vízilabda válogatottal; hogy a filmjein nőttem fel, hogy "Én is szeretem a hagymás babot" meg a pisztáciafagyit, és persze Piedone, a nagy, jóságos nápolyi rendőr. A kedvenc filmjeim tőle a Piedone Hongkongban, az Aladdin, a Bunyó karácsonyig, a Kincs, ami nincs ("Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"), az Ördög jobb és bal keze, a Nincs kettő négy nélkül ("Én eddig összesen egyszer emeltem fel a hangom, az is pár szem eper miatt történt öt éves koromban") és persze a kedvenc az És megint dühbe jövünk. Ó, igen, és ma lett 80 éves :).
A fehérvári úti Vásárcsarnokban ettem pár hete egy Piedone szelet fantázianevű csirkemellet, egész finom volt, így itthon elkészítettem a saját verziót és kinyitottunk mellé egy Budweisert. Boldog születésnapot, Bud :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 egész csirkemell filé
  • 1/2 vörösbab konzerv
  • 1/2 kukorica konzerv
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • bors
  • fűszerpaprika
  • liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

A csirkemellet 4 részre vágjuk: egyszer széltében, egyszer hosszában. Kiklopfoljuk, só, bors, fűszerpaprika, majd beleforgatjuk a lisztbe, és addig sütjük az olajban, amíg kap egy kis színt. Elrendezzük a tepsiben a szeleteket. A babot, és a kukoricát elrendezzük a hússzeletek tetején, megszórjuk egy kis reszelt sajttal. A baconszeleteket ketté vágjuk, betakarjuk vele a húsokat, nehogy megfázzanak kiszáradjanak a sütéskor. 180 fokon a bacon pirulásáig sütjük. Nagyon ütős, a körettel tessék szerényen bánni :)

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Kicsit "ütős" kaja!:))))

mandy tarragon írta...

Nem is kicsit :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin