2010. május 12., szerda

Forgatott krumpli

Újkrumpliból ez az egyik kedvencem. Kiskoromban elég sokszor ettünk ilyesmit. Anyukám megfőzte a krumplit, lehúzta a héját, majd lehetett mártogatni a sós-paprikás olvasztott zsírba.
Én annyit változtattam rajta, hogy nagyobb darabokra vágtam a meghámozott, főtt krumplit, olajat melegítettem egy serpenyőben, kissé megpirítottam a főtt krumplit, aztán pedig lehúztam a tűzről és belekevertem a sót és a paprikát. Magában is elég kiadós, akinek kevés, ehet hozzá egy nagy karéj friss kenyeret :)

10 megjegyzés:

jókaja írta...

Nem utálom a kenyeret, de ehhez nem jutna eszembe.
Ha tényleg új, akkor nem főzöm, nem hámozom, csak a sütőben, fűszerezve ropogósra sütöm. Az újkrumpli ellenállhatatlan :-)

mandy tarragon írta...

Hát igen, az egészen új, aminek papírvékony a héja, az pontosan olyan kezelést igényel, mint amit leírtál :)

Chef Viki írta...

Nálunk héjában sült és kolbászzsírba mártogattuk :-)

Imádom, azt kell mondjam!

mandy tarragon írta...

Hű, Viki, az is biztos nagyon finom :)

Csibe írta...

De szeretem én is!

Bianka írta...

Nagyon gusztán néz ki, de lehúzni mi sem szoktuk, csak előtisztogatni

mandy tarragon írta...

Csibe: :)

Bianka: ezt már le kellett sajnos. Próbáltam lehúzás nélkül, de úgy nagyon rossz volt. Gondolom nem volt túl friss.

trinity írta...

Finom is ez most újkrumpliból nagyon!!!

Ami írta...

Az újkrumpliért képes lennék meghalni... imádom.
Nagyon guszta ez a frogatott verzió is! :)

mandy tarragon írta...

Trinity: köszi :)

Ami: :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin