2010. október 1., péntek

Sztroganoff pulykaragu

Na, végre tegnap megtört a jég, és nem hullaként estem haza. Azt hiszem kezdem megszokni, hogy hamar sötétedik. De kérem szépen, hol is volt az, amikor sokáig süt a nap? Egyszerűen nem emlékszem... Idén elmaradt? Nem volt rá érdeklődés? Ki tudja.
Mindenesetre érdekes jelenség voltam, ahogy Tankcsapdát üvöltve kavargattam az egyik kedvencemet: a sztroganoffot. Balázs kétkedve fogadta, ugyan, mi fog kisülni abból, ha én összeöntöm ezt a sok furcsaságot. De az eredmény neki is tetszett, szerencsére. 



Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 50 dkg pulykamell
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 25 dkg gomba - most csiperke
  • 10 kis savanyú uborka
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál darabos mustár
  • 1 evőkanál keményítő
  • bors

A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. A pulykamellét hosszú csíkokra vágjuk, fehérre pirítjuk a hagymán. Erre jöhet a szeletelt gomba, majd addig sütjük alacsony lángon, amíg el nem fő a leve. Só, bors., ha nem puhult meg a hús, akkor egy kis víz. A savanyú uborkát felszeleteljük, a tejszínt kikeverjük a mustárral és a keményítővel. Az uborkát összeforgatjuk a hússal, mehet rá a tejszín, majd kiforraljuk, ha kell, mehet hozzá még egy kis víz, hogy beállítsuk a megfelelő sűrűséget.
Tésztával, nokedlivel tálaljuk :)

10 megjegyzés:

Chef Viki írta...

És még nem is volt óraállítás...

Love Tankcsapda! Üljenek a fiúk ölébe a lányok :-)

Ami írta...

Igen, igen, igen. Nagyon szeretem :) Jöhet ebédre :)

Lilla írta...

én tegnap sötétben rollereztem haza a suliból... na az is egy élmény volt. olyan kátyúkba futottam bele a járdán amiket világosban mindig kikerülök...
mert persze az utcai lámpák mindig a legnagyobb fák lomba fölött vannak. bár most még örüljünk annak h van még levél a fákon....
a kaja nagyon guszta, felveszem a listámra. amúgy nem kell bele kapribogyó?

araniel írta...

Nekem is igencsak tetszik. Ezt nem szeretem az őszben és a télben, hogy olyan hamar sötétedik. Mire végzek a munkával, már sötét van :(

mandy tarragon írta...

Chef Viki: na ez az, mi lesz még utána...

Ami: megy :)

Lilla: nem tudom kell-e bele kapribogyó, én még nem ettem olyat, amiben volt :D Az ízvilágba mondjuk beleillik.
A kátyúk meg alattomosak...

araniel: hát igen, de annyi jó van benne, hogy amikor elkezd sötétedni, akkor már mindjárt mehetek haza :D

Bianka írta...

Ha-ha-ha :)

Imádom, kérhetnék egy kicsit,természetesen szerenáddal :)

Lilla írta...

igazából asszem csak 1 stroganoff receptet láttam eddig, abban volt kapribogyó, nem vagyok a téma szakértője :-) azért kérdeztem :-)

mandy tarragon írta...

Bianka: de előre szólok: te akartad :D

Lilla: ez is olyan szerintem, hogy ahány ház, annyi szokás :)

Andi/cuki írta...

Fincsi-fincsi!:-))

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin