Mustáros tekert pulyka

Amikor nagy ritkán a Kelenföldi pályaudvaron át vezet valahova az utam, mindig betámadom a lejárt újságost, és feltankolok pár száz forintért mindenféle magazinokkal az útra. Amikor nyáron a Balaton felé vettük az irányt, a kezembe akadt az Ízek és Érzések magazin is. Balázs már a lefelé úton nagyon mutogatott egy mustáros göngyölt csirke receptet, hogy ilyet, majd. Nos, most eljutottam oda, hogy elkészítem. Finom lett, gyorsan készen is van, egy icipici bibi van csak: a receptben nem írták, hogy legyek szíves összekötni a húst, különben hiába a csavarás, bizony szétnyílik. Igen, nekem is furcsa volt, de olyan kis naiv vagyok néha...
Szóval, én szólok: tessék csak szépen összetűzni sütés előtt. Egy azért egyben maradt valamennyire, úgyhogy modellt azért sikerült találnom :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 4 szelet pulykamell - az eredeti szerint csirke
  • bors
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

A pulykamellet jó vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, feltekerjük. Összetűzhetjük hústűvel, vagy összekötözhetjük húskötöző alkalmatossággal - nekem ilyen nincs, de több helyen láttam már hőálló szilikonból. 
Az olajat felhevítjük, pirosra sütjük benne a hús minden oldalát, aláöntjük a bort, mehet rá a fedő és 7-8 perc alatt puhára pároljuk. Répasalátával tálaltam.

Megjegyzések

Ami üzenete…
Mindmegettem :)
Fini volt!
Bianka üzenete…
Isteni, nagyon guszta
mandy tarragon üzenete…
Ami: :)

Bianka: örülök, hogy tetszik :)
Névtelen üzenete…
Tényleg nagyon guszta lett :)
Névtelen üzenete…
Ha ferdén tekered a baconbe, akkor szépen beborítja az egészet, így nem kell bajlódni az összetűzdeléssel, nekem nem nyílt ki.
A sajt kifolyik picit, akit zavar, próbálja ki máshogy olvadó sajttal.
mandy tarragon üzenete…
Araniel: köszi :)

nyuszikaja: rendben, de az már egy másik étel :D Ebben se bacon, se sajt.
Névtelen üzenete…
Hú, nagyon reggel lehetett még, a mustár zavart meg :) Meg voltam győződve, hogy baconbe csomagoltátok, na meg a sajt is :)
No mindegy, de érdemes úgy is kipróbálni :)
mandy tarragon üzenete…
nyuszikaja: meglesz :)

Népszerű bejegyzések