2010. október 16., szombat

Utolsó előtti szüret

Fűszercsokrok: rozmaring, zsálya és borsikafű

Elintéztem az utolsó előtti szüretet a szüleim kertjében. Kicsit esett, de nem volt nagyon vészes.  Jövő hétre már fagyokat mondanak, úgyhogy holnap még megcsinálom a takarást azokra, amik bennmaradnak - tipikusan a fűszernövényekről van szó. Már csak a kelbimbóra várunk, de annak még kelleni fog legalább egy hónap. De szerencsére semmi baja nem lesz a fagytól :)
A pasztinák meglepően jól vizsgázott, már gondolkozom, hogy mit kellene belőle készíteni. Sőt, már készítem a terveket a jövő évre.

Csokrok közelebbről

Pasztinák és cékla

Egy szép pasztinák :)

6 megjegyzés:

szepyke írta...

Pasztinákból leves és krémleves, püré, és egy iszonyatosan finom tepsis köret. Imádom!:))

mandy tarragon írta...

Amint levakartam róla - és magamról is - a sarat, nekiállok :)

Ami írta...

Milyen szépek ezek a fűszernövények! Kicsit irigyellek most... ;)
És várom a pasztinák recepteket! :)

Bianka írta...

Nagyon hangulatos

araniel írta...

Nagyon szép képek :)
Még sosem gondoltam rá, hogy megszárítom a fűszereket, valahogy túlságosan frissfűszerbuzi vagyok^^ Szerencsére van amelyik még télen is vígan elvan, csak a kezem fagy le, mire kiszedem a hó alól :) Ami meg érzékeny, abból szoktunk bevinni a fóliába vagy a pincébe cserépben. A céklát mi is most szedtük fel. Vannak közte akkorák, hogy az csak na. Bár csak a lilakrumplim lett volna ekkora :D

mandy tarragon írta...

A te helyzeted az ideális :) Legszívesebben én is így tennék, de anyuékat nem igazán érdeklik a fűszernövények - inkább csak a helyet adják -, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy inkább "elcsomagoljuk" őket a télre :)

Na igen, nekem is lettek brutálnagy cékláim, ezt lilakrumpliban, hmmm :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin