2010. október 5., kedd

Epres csiga

Először is szolgálati közlemény: ma 21 órakor ismét Óriáskijelzővé alakul a Schönherz Zoltán Kollégium déli oldala. Ha a dolgok szerencsésen alakulnak, akkor idén először színesben lehet élvezni a műsort :) Megtekinteni a Lágymányosi-híd budai hídfőjének környéke ajánlott. Aki jönne, annak ajánlom, hogy jó melegen öltözzön fel és szurkoljon, hogy ne essen :) UPDATE: a rossz idő miatt a mai program elmarad, PÉNTEKEN lesz megtartva.

Másodszor pedig nem maradhatunk finomság nélkül, idén elrejtek néhány lekváros csigát a hátizsákomban. Tegnap este készültek, ma reggel fotóztam, még mindig frissek-finomak, remélhetőleg marad még pár darab estére :)
A tészta receptjét Judithtól lestem, a töltelék most épp eperlekvár lett, de biztosan bármilyen más lekvárral is finom.


Hozzávalók, 24 db csigához:
  • 2,5 - 3 dl tej
  • 1/2 kocka élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 55 dkg BL80-as liszt
  • 1 kis üveg lekvár

A lekvár és a tej kivételével mindent a kenyérsütő üstjébe tettem, majd apránként hozzáadtam a tejet, amíg egy rugalmas tésztát nem kaptam. Hagytam duplájára kelni, majd kinyújtottam, megkentem a lekvárral és feltekertem, és felszeleteltem.
A csigákat egymás mellé tettem egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagytam kelni egy kicsit, majd ment a 180 fokra melegített sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni ötlet, csodásan néz ki

araniel írta...

És biztos, hogy isteni finom is :)

Ami írta...

Nyami! Már most imádom :)

Tücsök Bogár írta...

Bele bírnék harapni :) !

Csibe írta...

Szeretném! Nagyon!

mandy tarragon írta...

Bianka: köszi :)

araniel: de még milyen finom...

Ami: próbáld ki :)

Tücsök Bogár: :))

Csibe: :))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin