2011. szeptember 5., hétfő

Zöld hummusz

Aki már letöltötte a Kifőztük augusztusi számát, az könnyedén találkozhatott ezzel a recepttel. Mostanában nem sokat forgok a konyhában - köszönhetően egyrészt az új és nagyon frankó menzánknak, másrészt pedig a mocskos dög molyoknak, akik mindent felzabálnak -, viszont maradt itt a tarsolyomban pár recept, ami már ugye ismerős, mert vendégszerepeltem vele, de ide még nem került fel. 

Az első ezek közül az a frankó kis zöldborsó hummusz, amit elsősorban gyorsan meg lehet csinálni friss és mélyfagyasztott borsóból is, másrészt klasszul lehet DNK kenyérrel mártogatni.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg zöldborsó – friss vagy fagyasztott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál tahini  (szezámkrém)*
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé


A zöldborsót feltesszük  a sós, szódabikarbónás vízben főni. A szódabikarbóna azért kell, hogy a borsó megőrizze a színét. Ha megfőtt, összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, a főzővízzel tudjuk lazítani, ha esetleg nem elég kenhető. Tálaláskor locsolhatunk a tetejére még egy kis olajat.
*ennek hiányában: 2 evőkanál szezámmag porrá darálva és elkeverve egy teáskanál olajjal

4 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Elteszem ezt a receptet, mert eddig azért nem vettem tahinit, mert csak a sima hummusz receptem volt hozzá. De most már van ez is! Köszi szépen!

Lilla írta...

hú ezzel eszembe juttattad h le akarom utánozni a trófeában kóstolt szuper zöldborsópürét :-)

Bianka írta...

Micsoda ötlet, milyen szép színe van

mandy tarragon írta...

Kreatív konyha: érdemes kipróbálni, bevallom, én ezt jobban szeretem, mint az igazit :)

Lilla: ha sikerült, mindenképpen postold :)

Bianka: köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin