2011. szeptember 23., péntek

Ráérős kenyérlángos


Ideje pótolni az elmaradásaimat, lassan akkor ki is kerülnek ide a Kifőztükben vendégszerepelt receptjeim. 
A „ráérős” szó a címben tényleg komoly, ugyanis a tészta dagasztás nélkül készül, ezért érdemes jó előre gondolkodni. Bár az étel nagyon lassan készül el, megéri a várakozást, mert nagyon, nagyon finom. A feltétet nyugodtan lehet variálni, nekem ez a kedvencem. 



Hozzávalók, 1 kis kenyérlángoshoz: 
  • 25 dkg liszt 
  • 1 teáskanál szárított élesztő 
  • 1 teáskanál só 
  • 2 dl langyos víz 
  • 1 kis pohár tejföl 
  • 5 dkg kockázott húsos szalonna 
  • 1 fej lilahagyma 



A lisztet összekeverjük az élesztővel és a sóval, majd elkeverjük a vízzel. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük 12-16 órát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát szétnyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 15 percre a sütőbe toljuk. 


Az a cél, hogy legyen egy kis kéreg a tésztán, mielőtt rákenjük a tejfölt. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk. Ha megvan a kéreg, rákenjük a tejfölt, megszórjuk a szalonnával, és rászórjuk a lilahagymát. Megy vissza az egész a sütőbe kb. 35 percre, vagy amíg a teteje pirosra nem sül.


3 megjegyzés:

Bianka írta...

Egyik nagy kedvencem főleg vásárokban kemencében sütve

Kreatív konyha írta...

Kenyérlángos nálunk is gyakran készül, a szalonnás - tejfölös - lilahagymás a kedvenc

mandy tarragon írta...

Bianka: ezt is érdemes kipróbálni, ha egyszer ráérsz kivárni, amíg kel a tészta, olyan nagyon lyukacsos, hogy egy csoda :)

Kreatív konyha: nálunk is az a favorit :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin