Kincsesbánya


Van mit behoznom vásározós-kincsezős beszámolókból úgy érzem. Mostanában viszont érzem, hogy két lehetőség van előttem.

a) nem megyek többet, mert úgyse bírom ki, hogy ne hozzak el valami nagyon szuper dolgot, pláne, ha fillérekért adják...

b) a "régi", nem használt dolgoktól elkezdek lassan elköszönni és új gazdát keresek nekik

[c) kell egy nagyobb lakás vagy egy saját teázó... ]

Addig is, lássuk, hogy mi mindent hoztam el mostanában :) Ez talán a két hónappal ezelőtti adag, de amint utolérem magam, jönnek a frissebbek is. Nézzétek el nekem, itt még tisztítás előtti állapotban vannak :)


A bodzás bögre, szűrővel, tetővel. Először a szűrőt láttam meg egy doboz tetején, ami azért volt érdekes, mert tavaly sikeresen összetörtem a Lakótársam szűrőjét, és gondoltam, végre szerzek egy másikat. Ahogy lejjebb ástam a dobozban, meg lett a tető, végül pedig a bögre is. Jó kis készlet.

Egy bádog doboz, szerintem arabos mintával, az oldalán vannak pálmafák is, pont megfelelő méret, hogy benne tartsam a dohányt a vízipipához.

 

Rizsszemes teáskészlet. Na, ez igazából már nem kellett volna, de nem tudtam ott hagyni.


Üvegcsék. Az egyik kicsit kimostam, abban már kamilla van, a másikba pedig most fogom beletenni a pemetefüvet. A csatos tetején cserélnem kell majd a gumit, mert kicsit el van öregedve, de ez legyen vele a legnagyobb bajom.


Salátás készlet. Egyszerű, de nagyszerű.


És a végére: üvegek, dugóval. Én fűszerolajat fogok tartani benne, így konzerválva azt a kevés erőspaprikámat, ami termett.

Megjegyzések

Katucikonyha, üzenete…
Micsoda kincsek!
Bianka üzenete…
Igazi kincsek
Frau Paprika üzenete…
Nagyon tetszik a doboz, elárulod, hol sikerült ilyen klassz dolgokat találnod?
Kati üzenete…
Én is szoktam ilyesmiket turkálni, nagyon sok kincset vásároltam az ócskapiacon, mert nálunk így mondják. Most már azt is tudom mire jó az a villaszerű kanál, mert nekem is van, de nem tudtam pontosan mire használják.:)
Araniel üzenete…
Hogy te mikre lelsz állandóan o_O
Nagyon klassz!
mandy tarragon üzenete…
Katucikonyha: :)))

Bianka: bizony :)

Frau Paprika: Mórahalmon van minden hónap harmadik vasárnapján egy vásár, annak az egyik része ilyen kincskeresős, onnan vannak :) A tapasztalat az, hogy 7-8 óra körül érdemes érkezni, mert addigra már kipakolnak, de még nincs lerabolva minden.

Kati: hát igen, ha nincs meg a párja, akkor nehéz rájönni, hogy mire is jó :)

Araniel: úgy látszik, hogy nekem ehhez van tehetségem... Majd egyszer elmesélem, hogy Murphy barátnőm milyen zabos volt rám, amikor kinn voltunk a Pecsában bolhapiacon és egy nagy kupac ruha közül kihúztam egy szatén kínai ruhát, amit utána meg is vettem kemény 300 forintért...
Kreatív konyha üzenete…
Szépek mind! Leginkább a kapcsos üvegecske tetszik :)

Népszerű bejegyzések