Joanne Fluke: Epertorta és gyilkosság





Már említettem, hogy olvasom ezeket a könyveket, az első három köteten szó szerint átszaladtam, most kicsit pihentetem a dolgot, hogy ne veszítsem el az érdeklődésemet. A kép ismét a Libri oldaláról van :)

Ebben a könyvben a már ismert szereplőkkel találkozunk: Hannah és asszintense, Lisa ezúttal egy sütiversenyen vesznek részt, mint háziasszonyok, Hannah pedig mint zsűri tag. Az első este remekül sikerül, csakhogy Hannah hazaérve egy telefont kap: az egyik barátnője, Danielle segítségre szorul. Ugyanis a hites ura vérbe fagyva fekszik a garázsuk padlóján... És ha ez még nem lenne elég, Hannah híres epertortája is tönkre téve hever mellette a porban.

Hannah persze nyomozna, de ezúttal csak titokban, ugyanis új sheriff érkezett a városba a sógora új társát - és cukrásznőnk wanabe-pasiját - nem ejtették annyira a fejére, mint a sógort, úgyhogy egyből kiszagolja, hogy valami nem stimmel.
A szálak ezúttal is inkább szét vezetnek, mint össze, előkerül még egy hulla, és ha mindez nem lenne elég, Hannah megint sikeresen összezárja magát az igazi Gyilkossal. 

A könyv egész izgalmas , bár a sablont már sikerült felfedezni benne, engem szórakoztat, és ismét kapunk benne recepteket is a finomságokhoz, amik Hannah sütiboltjában kerülnek a pultra. Csak ne akarnék olvasás közben folyamatosan kávét inni és valami csokis-vajas finomságot majszolni :)

Azért ajánlanék is két epres receptet, ha megengeditek: az első EZ a torta, bár friss eperből a legfinomabb, érdemes a szezonra eltenni, a másik pedig EZ, bár nem torta, de kandírozott eperből készíthető finomság - nem mellesleg az egyik kedvenc kekszünk -, ami akár gasztroajándék is lehet.



Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Aranyos, szórakoztató történetek, a további kötetek most féláron kaphatók a bookline-on.

Vikimók
mandy tarragon üzenete…
Köszi a tippet! :)

Népszerű bejegyzések