2009. április 10., péntek

Sült kacsacomb

Bár most épp nincs szezonja - karácsonykor szoktuk enni -, de most nagyon szép kacsát sikerült venni a baromfiboltban. Nagyon egyszerű, nagyon laktató, fejenként egy combbal elég számolni :) Köretnek párolt lilakáposztát adjuk mellé.

Hozzávalók, 6 személyre:
3 szelet szalonna
6 kacsacomb
1 alma
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve

A kacsacombokat bőrrel felfelé egy rácsos tepsibe helyezzük, rápakoljuk a felszeletelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a szeletelt almát és a beirdalt szalonnát. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig elfedje, majd fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin