2009. április 30., csütörtök

Töltött krumpli


Adósságok, első rész, hiszen szerepelt a húsvéti asztalon. Szerintem frissen és melegen a legfinomabb, ha később eszitek, akkor dobjátok be pár percre a grill alá vagy a mikróba.

Hozzávalók, 6 személyre:
  • 6 szép, nagy szemű krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • zsálya
A krumplikat alaposan lesikáljuk, ketté vágjuk, dinnyevájóval kis gödröket vájunk beléjük. Ha nem állnak meg szépen, akkor egy kis talpat vágunk az aljukra. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk. A krumpli belsejét, a hagymát, az újhagymát és a sárgarépát apróra vágjuk, legjobb, ha az egészet bedobod az aprítóba és pár percig járatod. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a zsályát, a borsot. A kivájt krumplikat megsózzuk, majd megtöltjük a masszával.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul, ekkor megszórjuk sajttal és a sajt pirulásáig tovább sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin