2009. április 29., szerda

Zöld-fehér farfalle


Vannak a randomreceptek, amikor az ember bebambul a hűtőbe és alkot valami újat abból, ami éppen van otthon. Figyelem: XY kromoszómásokat kímélni vele, mert tele van "fújj" dolgokkal, úgy mint karfiol és zöldbab!

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 20 dkg farfalle
  • olaj
  • 25 dkg darált hús
  • 50 dkg fagyasztott karfiol
  • 50 dkg fagyasztott zöldbab
  • bors
  • oregano
  • majoranna
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál keményítő
A farfallét sós vízben feltesszük főni. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, úgy, hogy félig elfedje és lefedve főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A tejszínt elkeverjük egy dl vízzel és a keményítővel, majd behabarjuk vele a ragut. Összeforgatjuk a farfalléval, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin