Töltött gombafejek
Nálunk csak én szeretem a gombát, én viszont nagyon. Ehhez az ételhez szép nagy gombafejek kellenek, nem annyira gusztusos, mint amennyire finom.
Hozzávalók, 4 személyre:
8 nagyobb csiperke
2 evőkanál medvesajtkrém
1 újhagyma
5 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj
A csiperkéket alaposan megmossuk. A tönkjüket kivágjuk, a medvesajttal és az újhagymával robotgépben apróra vágjuk és összekeverjük. A gombafejeket sózzuk, borsozzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megtöltjük őket a töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük.
A maradék tölteléket kenyérszeletekre kenve pirítósokat készíthetünk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiaGivJ2LnwwBw1wjxrXuaPnehPagA0zpVCHuFijs7pcot07UkKSbD6xDphQoem_WEUxwj5pGJR9I2FCfE8T0gBXgQ5dA-WbFbJebqyzjm4O2JwZDGmthQ4c4958SCe2jnqq3tFTnQGsbX/s320/DSCN3258.JPG)
Hozzávalók, 4 személyre:
8 nagyobb csiperke
2 evőkanál medvesajtkrém
1 újhagyma
5 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj
A csiperkéket alaposan megmossuk. A tönkjüket kivágjuk, a medvesajttal és az újhagymával robotgépben apróra vágjuk és összekeverjük. A gombafejeket sózzuk, borsozzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megtöltjük őket a töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük.
A maradék tölteléket kenyérszeletekre kenve pirítósokat készíthetünk.
Megjegyzések