Hawaii pulykamell
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXunNMM2hOpMoBUmXGf6PMhWbEwhcm8Numd7ckiOHo75aoxLfGJRE2osFn-RnZ4XL0dS9Iqk3D0EewNoe7CdmHT00ixWu8hBSW9fncl2m2dw9FR9mXOTgIeJ6SArjjAXQjHFnhRqWeUxmz/s320/img_5180.jpg)
Ha tetszett az őszibarackos csirkemell, akkor szerintem ezt is csípni fogjátok :) A dolog úgy kezdődött, mint már sokszor, hogy szerettem volna elkészíteni egy bizonyos ételt - jelen esetben az édessavanyú csirkét- , aztán a hozzávalók, vagyis azoknak a hiánya miatt valami teljesen más lett belőle. Kezdődött azzal, hogy a boltban nem volt szép csirkemell. Nem gond, legfeljebb pulykából lesz, ennyi újítás belefér. Aztán nem volt bambuszrügy, káposzta, sárgarépa... Viszont volt ananászkonzerv. Tej. És ekkor eszembe jutott az a hawaii csirke, amit anyukám szokott rendszeresen csinálni otthon. Én kicsit - anyu szerint sokkal - több fűszerrel főzök, mint Ő, eszerint módosítottam is egy kicsit az eredeti recepten.
Hozzávalók, 1 nagy és 1 kis tepsihez:
- 70 dkg pulykamell
- liszt a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- 1 konzerv darabolt ananász
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál liszt
- 3 bögre tej (1 bögre=2,5 dl)
- só
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt fehérbors
- 10 dkg reszelt sajt
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, lisztbe mártjuk és gyöngyöző olajban addig sütjük, amíg kap egy kis színt. A szeleteket elrendezzük egy tepsi alján - nekem nem fért el egy tepsiben, úgyhogy kettőbe tettem -, majd rászeleteljük az ananászt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD-OEMAOzVkQrdxUVsVMWUopfoUbs3MFDBejoipwoZ-Ajx1v_fZSaIH-vQ1O9j3tJUtqD6JSu6W44D0PaM95Wqmx1Ijb-oABIMgQ_5RRs3abK2nV3KiQzuAZunTmmhtqGSwYlS3hP7Yum6/s320/img_5159.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD-OEMAOzVkQrdxUVsVMWUopfoUbs3MFDBejoipwoZ-Ajx1v_fZSaIH-vQ1O9j3tJUtqD6JSu6W44D0PaM95Wqmx1Ijb-oABIMgQ_5RRs3abK2nV3KiQzuAZunTmmhtqGSwYlS3hP7Yum6/s320/img_5159.jpg)
Egy kis lábosban híg besamel mártást készítünk: felolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük benne a lisztet, végül folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel és simára főzzük. Én ezt a műveletsort habverővel szoktam csinálni, azzal könnyebb simára keverni a mártást, mint a fakanállal. Ha szép sima lett a mártás, akkor lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a sót, a fehérborsot és a szerecsendiót. Mivel a szerecsendiónak elég markáns az íze, ne tedd bele egyszerre az egészet, hanem kósolgasd, hogy neked elég fűszeres-e, mi fűszeresen szeretjük :) Az elkészült besamelt egyenletesen a pulykamell szeletekre kenjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWqrFCF8uOZuA6DJVMpnw7atSftkbBoE6dXiHrp02PGlqKTXKbph7SKRAOh3rI2sXJpVtjGEbY9KMiytzhHe-kwKE1B0bKNDufxe-eCFrp1drBBHL583AOHRryW3pdFOEDwKiSCI-K__0Y/s320/img_5166.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWqrFCF8uOZuA6DJVMpnw7atSftkbBoE6dXiHrp02PGlqKTXKbph7SKRAOh3rI2sXJpVtjGEbY9KMiytzhHe-kwKE1B0bKNDufxe-eCFrp1drBBHL583AOHRryW3pdFOEDwKiSCI-K__0Y/s320/img_5166.jpg)
Előmelegített sütőben, 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Rizzsel vagy krumplipürével tálalva a legfinomabb.
Megjegyzések