2009. április 9., csütörtök

Diós-almás csiga


Legutóbb valami könnyen szállítható péksüteményre vágytam, amit húsvétkor is az asztalra lehet tenni a vendégeknek, de vihetem magammal dolgozni is. A kelt tészta alapreceptet használtam, és megtöltöttem egy diós-almás keverékkel.

Hozzávalók, a kelt tészta recepten kívül:
15 dkg durvára darált dió
5 dkg cukor (én nem szeretem túl édesen)
2 nagyobb alma
3 evőkanál vaj

A vajat felolvasztjuk, az almát lereszeljük és alaposan kinyomkodjuk a levét. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, megszórjuk a darált dióval, cukorral és a reszelt almával.

Az egészet feltekerjük, majd 5 centi széles csigákat vágunk belőle, sütőpapírrral bélelt tepsire helyezzük és kicsit lenyomjuk. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukros dióval.




2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon finomnak hangzik, szívesen ki is próbálnám, de nem találom a kelt tészta receptedet.
Köszi.
Évi

mandy tarragon írta...

Szia,
Ha a kelt tészta szóra kattintasz, már oda is jutsz :)

http://kellegyrecept.blogspot.hu/2009/03/fonott-kalacs.html

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin