2010. december 13., hétfő

Aszalt gyümölcsös cantuccini



Egy időre befejezem a cantuccini gyártást, azt hiszem, hiszen egy egész nagy kekszes dobozt sikerült megtöltenem a különféle ízesítésű finomságok "maradék" darabjaival, ez talán ki fog tartani Karácsonyig. Ez az ízesítés is a karácsonyi készülődést tükrözi: van benne mazsola, áfonya, és egy kis mézeskalács fűszerkeverék. Amikor sütöttem, betöltötte a lakást az illata, ránéztem a becsomagolt ajándékokra, és komolyan gondoltam rá, hogy bárcsak már karácsony lenne. Kemény mi? Megtörtem :) Biztos a hóesés teszi...


Hozzávalók, 3 nagy tepsihez:
  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg aranymazsola
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat kikeverjük a cukorral, majd jöhet bele a vaníliakivonat és a tojások. A lisztet elkeverjük a sóval, a fűszerkeverékkel és a sütőporral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a tésztába. Ezután belegyúrjuk az aszalt gyümölcsöket és a mandulát is.
A tésztát 3 részre osztjuk, hurkákat gyúrunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük, és pirulásig sütjök. Ez kb. 30 perc, nem szabad kiszáradnia, csak kicsit megpirulnia. 
Hűlni hagyjuk, és amikor kézmeleg, felszeleteljük ujjnyi széles szeletekre. A szeleteket visszatesszük a tepsire, mindkét oldalán kb. 6 percig sütjük, hogy kapjon egy kis színt.

3 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Nagyon ügyi vagy, biztos finom!:-))

Bianka írta...

Én még mindig nem ettem, de el kellene készítenem. guszta

mandy tarragon írta...

Andi/cuki: de még milyen finom :)

Bianka: érdemes nekilátni :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin