2010. december 16., csütörtök

Rakott túrós csusza

A nagy karácsonyi készülődés közben azért jut idő a "rendes" étkezésekre is, nem csak kekszet eszünk. 
Diánál találtam az ötletet, hát valami fantasztikus. Ebéd után pedig jöhet a szánkózás :)


Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 50 dkg száraz fodros tészta
  • 50 dkg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt

A tésztát lobogó sós vízben főzzük addig, amíg még egy kicsit roppanós. Nem kell teljesen puhára, mert még sütni is fogjuk. A szalonnát vágjuk kis kockákra, és süssük ropogósra. A tejfölt, a túrót és a sült szalonnát keverjük jól össze, a főtt tésztát forgassuk át a szalonna kisült zsírján.
Ekkor lehet ellenőrizni, hogy mennyire sós a kulimász, lehet, hogy a szalonna sóssága elég lesz, de ha nem, akkor adjunk hozzá még egy kis sót. Keverjük bele a tésztát, simítsuk az egészet egy sütőtálba, majd szórjuk meg sajttal.
180 fokon süssük addig, amíg a teteje kap egy kis színt.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Remekül fest, imádom

araniel írta...

Nyammm...még csak fél 3, de korog a pocakom. Erre ilyenekkel kell itt szembesülnöm? :D
Nagyon guszta :)

mandy tarragon írta...

Bianka: :))

araniel: jaj, bocsi. Azért remélem nem halsz éhen ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin