2010. december 8., szerda

Gyömbéres-csokis cantuccini


Akkor most még egy cantuccini, karácsonyiabb hangulatban. Rám abszolút igaz a mondás, hogy ha vacak napom van, akkor a sütés segít. Na, tegnap elég agyfelb@&>!! napom volt, legszívesebben szétvertem volna valamit, de inkább megcsináltam a délelőtt kitalált sütit. Mire megsült, elpárolgott a stressz is. Like :)
A kandírozott gyömbértől kicsit tartottam, miután összedaraboltam és megkóstoltam. Borzalmasan csípett ugyanis. Szerencsére a sütéskor ez elmúlt, és maradt a kellemesen citrusos gyömbéríz. Csokiból még egy kicsit többet elbírt volna, de nem lett rossz így sem. 
Van még egy-két variáció, amit ki szeretnék próbálni, lassan alakul a lista, hogy mik is legyenek a karácsonyi süticsomagban.

Hozzávalók, 2 nagy tepsi süteményhez:
  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg kandírozott gyömbér
  • 5 dkg étcsoki, kisebb darabokra törve
  • 5 dkg mandula
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat és a cukrot habosra keverjük, jöhet bele a vanília kivonat, majd a kanalanként adagoljuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A kemény tésztába belekeverjük a gyömbért, a csokit és a mandulát.
A tésztából 2-3 rudat gyúrunk, amit elrendezünk egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Ne tedd túl közel, mert kicsit terül. Kb. 30 percig sütjük, amikor kicsit megpirul a teteje, már jó is. Hűlni hagyjuk, felszeleteljük, majd a szeletkéket visszatesszük a sütőbe, még kb. 10 percre, közben megforgatva.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ms. Poppy írta...

Hű, de jó kis recept! A kép is nagyon tetszik.:)

araniel írta...

Olyan jó képeket csinálsz...mindig csak irigykedek^^
És a süti is isteni lehet.

mandy tarragon írta...

Örülök, hogy tetszik :) Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin