Csirke curry cukorborsóval

Általában nem szeretek előre gyártott szószokkal főzni, de azért akad néhány kivétel. Az egyik a Lidlben ázsiai napok alatt fellelhető thai zöld curry paszta. Próbálkoztam már én is a saját curry keverékkel, de ez is nagyon finom, enyhén csípős, nagyon fűszeres. Úgyhogy ha van, akkor megéri azt a 300 ft körüli összeget, érdemes beruházni rá, ha mást nem, egy kipróbálás erejéig.


Kell viszont egy másik "érdekesség" is ehhez az ételhez, az pedig nem más mint a kókusztej. Régebben ez is volt az ázsiai napokon - olyan jó kókusztejjel még nem főztem azóta se -, jó áron is volt, de aztán szőrén-szálán eltűnt. Tegnap viszont a Tescoban nézelődtem a nemzetközi konyha részen és mi jön velem szembe? Kókusztej, méghozzá egész barátságos áron :) Szóval, aki nem olyan szerencsés, hogy csak a Duna választja el az Ázsia Bt-től, nyugodtan nézelődjön ilyen helyeken, meglepő dolgokat lehet találni :)

És ha már van kókusztej, meg paszta, akkor csak valami "zöld" kell még a currybe, hogy legalább egy kicsit egészséges is legyen, a zöldségosztályon meg épp viselhető áron volt cukorborsó - aznapi lejárat, de tökéletes, az eredeti árhoz képest 80%-kal leértékelve...-, otthon meg csirkemell, mi más lehetett volna a vacsi / másnapi ebéd, mint csirke curry?


Hozzávalók, 3 személyre:
  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 üveg thai zöld curry paszta* - mint a képen, 100g
  • 1 doboz kókusztej - 400 gramm
  • 20 dkg cukorborsó 

*mivel a curry pasztában van só meg olaj, ezért azt nem kell már hozzáadnunk az ételhez

A csirkét kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A curry pasztát egy meleg, magas falú serpenyőben  vagy wokban átmelegítjük, amikor kezd jönni az illata, akkor mehet bele a hagyma, amíg meg nem fonnyad. Ezután a csirke, amíg át nem pirul, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel és a kókusztejjel, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a csirke már kész, beledobjuk a cukorborsót, ennek 5 perc bőven elég, hogy megfőljön.
Barna rizzsel, melegen tálaltam. 

Megjegyzések

Lilla üzenete…
kis kókusztej is szokott lenni a tescóban, én azt is tartok itthon, mert sokszor elég kettőnknek annyi. és nyilván "csalás", de nem szeretem a csípőset (se a római köményt, se a gyömbért, se a fahéjat.... szóval ami nem zöldfűszer, azzal hadilábon állok), úgyhogy curry "light"okat főzök, szórok bele egy kicsit a curry fűszerkeverékből, és annyi...
viszont a curry-kókusztej-mogyoróvaj-lime vonalon ezzel a megszelidített verzióval minden jöhet.
ja és néha a lidl-ben ázsia héten van mangó chutney, na szerintem abba érdemes még beruházni.
lehet h főzök is jövő héten valami kókusztejes-currys-ananászosat
Bianka üzenete…
Finom nagyon guszta
mandy tarragon üzenete…
Lilla: majd legközelebb én is a kisdobozt veszem, de most le voltak rabolva abból. Mangó chutney meg itt figyel a konyhaszekrényben... Hm, lehet, hogy sütök holnap mellé valami finom husit :)

Bianka: köszi :)
Lilla üzenete…
az is jó, ha rákened a husira és úgy sütöd meg a sütőben (esetleg lehet belekeverni egy pici olajat, paprikát, kurkumát) és csinálsz mellé mangó-paradicsom-lialhagyma-koriander/petrezselyem salsa-t
mandy tarragon üzenete…
Jól hangzik :)

Népszerű bejegyzések