Zsákmány


Ebben a hónapban is kinn voltunk Apuval, Zsanival és Ferivel - akivel már jól összeszokott kincsvadászbrigádot alkotunk :) - a mórahalmi vásárban, nézzétek csak miket hoztam :) A képekre kattintva nagyban is megnyílnak.





Pralinékészítő készlet. Van hozzá egy kis receptes "füzet", egy csöpögtető rács, és egy-egy célszerszám szögletes illetve kerek bonbonok mártásához. Most már minden adott, hogy készüljenek a bonbonok, ugye? :)



Kisszótárak. Francia-magyar, magyar-francia és magyar-cseh.


Narancsos doboz alakú kis fémdoboz, domború tetővel. Még nem tudom, hogy mire fogom használni, de nem tudtam ott hagyni.


Teásdoboz, aromazáró fedővel. Ha ilyet látok, arról mindig alkudozunk egy kicsit, mert baromi jól lehet bennük tárolni fűszereket, kakaót vagy akár sütőport is. Nem mellesleg pedig nagyon szépek.


Faragott nyelű kiskanalak. Igen, tudom, van már sok. De ILYEN még nem volt :)


Macikás kiszúró.


Kakukktojás, abban az értelemben, hogy ezeket bizony Zsani találta, de olyan kis cukik, hogy belehalok.


Én kérek elnézést, de tényleg. Komolyan szégyellem magam. El se lehet mondani, hogy mennyire. Kínai készlet, porcelánból, négyféle mintával, két helyről vadászva. Fillérekért...


A leveses csészék. Igen, így, készletben...


Szépek, ugye?


Rizsszemes kínai tányérok. Az oldalsó sávban látszik, hogy üvegbetét van benne, ott át is látszik.

És íme a minta.

Növényeket is hoztam, bár azok a csoportképen nem szerepelnek.


Citromos kakukkfű

Borsikafű

Tárkony

Rozmaring

Aki esetleg kedvet kapott a kincsvadászathoz, annak annyit mondanék: Mórahalom, minden hónap 3. vasárnapja, és tessék korán kiérni :)

Megjegyzések

Praliné Zsuzsi üzenete…
Szuper zsákmányok!!! De nekem a pralinékészítő szett tetszik a legjobban, nem meglepő módon :)
mandy tarragon üzenete…
:)) nálam már nagyon érik, hogy meg kell próbálkoznom a bonbongyártással. Már vannak szilikonformáim - szülinapra kaptam -, múltkor pedig sikerült szereznem elektromos csokimelegítőt formákkal meg kis ráccsal, kis simító lapáttal (ILYET), most meg ezek...
mandy tarragon üzenete…
Na, szóval ilyet: http://www.gofeminin.de/festliche-rezepte/schokobereiter-pralinenbereiter-tchibo-n37970.html, az előbb elbénáztam a linket :))
Gabi, a tortatanonc üzenete…
Egy picikét mórahalmi vagyok, szinte mindig kimegyünk a vásárba - de néha akkora a tumultus (vagy a sár, a hó), hogy sokszor rendesen körbe sem nézünk...
Tetszenek az új kincseid! Ha pralinékészítő bigyót és macis kiszúrót is lehet találni, akkor azt hiszem köv. hónapban rendesen szétnézünk!
mandy tarragon üzenete…
Mi célirányosan mindig a "lomos" részre megyünk, a ruhásokat meg se szoktuk nézni. Ott viszont tényleg érdemes némi kutatómunkát folytatni.
Bianka üzenete…
De jó neked :)

Népszerű bejegyzések