2011. október 19., szerda

Áfonyás gofri


Amíg összeszedem a gondolataimat eléggé egy krakkói poszthoz - és rájövök, hogy a ~600 képből mégis mennyit és hogyan osszak meg ebben a blogban -, addig jöjjön egy recept. 
Maradt még egy kis áfonyám, hétfőn ez lett a reggeli belőle. A gofri recept a jól bevált Lillától szerzett darab, most csoki helyett áfonyával, nagyon jó így is. Főleg, amikor még melegen ráharap az ember egy sült áfonyára a tészta közepén.


Hozzávalók, 6 gofrihoz:
  • 1 bögre liszt ( 1 bögre = 2,5 dl)
  • 1/4 bögre áfonya - kb. 5 dkg
  • 1/2 bögre görög joghurt
  • 1/2 bögre tej
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
 A száraz összetevőket jól összekeverjük, majd mehet bele a joghurt, a tej, a tojás és az olvasztott vaj. Amikor a tészta sima, beleforgatjuk az áfonyát, majd előmelegített gofrisütőben kisütjük. Egy gofrihoz itt most 3 evőkanál tészta az adag, ha kicsit kevesebb tésztát teszel bele, akkor kijön 7-8 darab is belőle.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Én már magában a gofrit is elfogadnám

Csibe írta...

Szívesen ráharapnék én is :)

mandy tarragon írta...

aranyosak vagytok, köszi :)

Araniel írta...

Én is kérek! :)
Fel lett szedve a krumpli? :)

mandy tarragon írta...

Araniel: na, ne is mondd... akkora krumplijaim lettek mint a borsó, abból is csak egy tucat. Valamit nagyon rosszul csináltam, kemény volt a talaj vagy nem tudom, jövőre újra megpróbálom... Mentségére legyen szóval a krumplinak, hogy szinte minden más is csak mini méretben sikerült.

Araniel írta...

Nem baj, én bírom az ilyen mini zöldségeket...a metróban arany áron adják őket.
Szerencsére az én lilakrumplijaim jól vizsgáztak az idén :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin