2011. október 28., péntek

Egzotikus barackdzsem



Tudom, a karácsony még messze - pedig dehogy, már kevesebb mint két hónap -, viszont ha esetleg olyasmiben gondolkodtok, mint most én, akkor nyugodtan neki lehet kezdeni. Lesznek idén olyanok, akik dzsemválogatást fognak kapni tőlem, köztük ezt az érdekesebb darabot is.

A passiógyümölcsöt a budaörsi TESCO zöldség-gyümölcs részén találtam, barackot még lehet itt-ott találni - bár bevallom, hogy elég régen csináltam már-,  és ha nincs lime, jó a citrom is. Ha nem barna cukorral készül, akkor világosabb lesz az eredmény, de szerintem így sem rossz. Az íze pedig mennyei.


Hozzávalók, 12 kis üveghez:
  • 60 dkg barack
  • 3 passiógyümölcs
  • 1 lime
  • 30 dkg barna cukor
  • 1/2 tasak 2:1-es dzsemfix


A barackot pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra, a passiógyümölcs húsát kanalazzuk ki, a lime levét facsarjuk ki. Az egészet keverjük össze a cukorral és hagyjuk kicsit állni, amíg levet nem ereszt. Én ekkor leturmixoltam az egészet, mert most nem szerettem volna darabos dzsemet. Hozzákevertem a dzsemfixet és folyamatosan kevergetve 5 percig zubogva forraltam. Kis üvegekbe töltöttem - ehhez most tölcsért használtam, nagyságrendekkel kisebb szívás, mint csak a kanállal ügyeskedni -, fejre állítottam két percre, majd vissza, és hagytam kihűlni.

Ha nem használsz dzsemfixet, akkor tovább kell főzni, és jól becsomagolva kell kihűteni.


4 megjegyzés:

Lekvároskukta írta...

Ez szuper lehet!!!
Imádom mindkét gyümölcsöt.

mandy tarragon írta...

legközelebb szerintem ki fogom szedni a magokat, de tényleg finom :)

Bianka írta...

Izgalmas, nagyon finom lehet

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin