2011. október 31., hétfő

Őszi keksz



Nem olyan régen játszottam egy játékon, amin az volt a lényeg, hogy őszi ajándékokat csereberéljünk egymással. Az ajándékról még több képet IDE kattintva találtok, ha esetleg érdekel valakit. Eredetileg sütőtökös kekszet szerettem volna adni, de úgy alakult, hogy nem sikerült sütőtököt szereznem, viszont volt rengeteg almám és aszalt gyümölcsöm, szóval így született ez a klassz keksz.



Hozzávalók, 2 nagy tepsi kekszhez:
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  •  1 tojás
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg csokilencse, kicsire vágva
  • 1 nagy marék durvára vágott vegyes aszalt gyümölcs - eper, aranymazsola, szilva...
  • 1 szűk marék paradió, apróra vágva
  • 10 dkg vaníliás sütőtökdzsem
  • 1 nagy alma, lereszelve

A vajat habosra kevertem a cukorral, a dzsemmel és a tojással. A lisztet összeforgattam a sütőporral, sóval és fahéjjal, majd beleforgattam a vajas keverékbe, és ment bele a zabpehely is. Végül összeforgattam a többi hozzávalóval, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam belőle kis kupacokat, amiket kicsit szétnyomtam. Elég ragacsos a tészta, de nem terül majd annyira, mint egy "rendes" keksz. 
180 fokos sütőben kb. 10 perc kell neki, hogy megsüljön.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin