2011. november 20., vasárnap

Pottyantott skót palacsinta


Jöjjön most még egy Hugh receptjei közül, ne mondja senki, hogy nem használom az új szakácskönyvemet :) Ezek a pici palacsinták nagyon-nagyon hasonlítanak a szokásos amerikai palacsintámhoz, finom is, de az arab palacsintámat azért nem nyomja le.

Most banánt és mézet tettem rá, de gondolom más friss gyümölccsel is finom.
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 2 egész tojás
  • 250 gramm liszt - Hugh tk. lisztet ír, én most fehérből csináltam
  • 1 csipet sütőpor
  • 25 gramm cukor
  • 275 ml tej

A tetejére 
  • 1 banán, felkarikázva
  • méz

A vajat megolvasztjuk abban a serpenyőben, amiben majd a palacsintákat akarjuk sütni. Ez egyébként tök jó ötlet, mert így nem kell külön vajazni majd a serpenyőt, és a vajhoz se kell még egy edényt összekoszolni. A tészta többi összetevőjét keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. 
A meleg serpenyőben kb. evőkanálnyi adagokban süssük ki, alacsony lángon. Akkor fordítsuk meg, amikor a tészta teteje buborékos lett.
Tálaláskor szeljünk rá banánt és csorgassuk rá a mézet.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin