2011. november 4., péntek

Sütőtökös hercegnőburgonya



A halloweeni vacsoránk másik körete a hercegnőburgonya volt. Nem is tudom, hogy miért nem csináltam eddig, hiszen annyira egyszerű és látványos köret. Csak egy zacskó kell a formázáshoz, meg egy kicsi kézügyesség, semmi más.

A sütőtöktől kap az egész egy kis édeskés beütést, meg gyönyörű narancssárga színt, szerintem frankó volt. 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kg krumpli
  • bors
  • szerecsendió
  • 1/8 sült sütőtök - egy nagy sütőtökből, ha kicsi, akkor mehet bele a negyede is
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 nejlonzacskó a formázáshoz

A krumplit héjában főzzük meg, hámozzuk meg, törtjük össze, keverjük össze a vajjal, szerecsendióval, sóval, borssal és az áttört sütőtökkel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojás sárgáját. Töltsük bele a zacskóba, csípjük le a zacskó sarkát, majd nyomjunk kis rózsákat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a külseje meg nem szilárdul és kap egy kis színt, ez kb. 25 perc.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin