2011. november 24., csütörtök

Tojáskrémes pirítós


Gyakran elhangzik, hogy "anyukád sose mondta, hogy ne játssz az étellel?!". Hát, ha jól emlékszem, nem, sose mondta :) Pirítós, csillag alakban kivágva - sütikiszúróval -, ráhalmozva pedig a kedvenc tojáskrémem. Karácsonykor fenyőfásat, túláradó szeretethullámban szívecskéset kérek! :)

A tojáskrémhez keményre főzünk - 10 perc lobogó vízben - 5 tojást, megpucoljuk, villával szétnyomkodjuk, hozzáadunk egy púpos evőkanál zöldfűszeres krémsajtot és 2 szál finomra vágott újhagymát, és az egészet alaposan összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk.

A kenyereket megpirítjuk, majd kivágjuk belőle a csillagokat és ráhalmozzuk a tojáskrémet. Ez a mennyiség kb. 15 csillaghoz elég, de ha maradunk a normál szendvicsnél, akkor olyan 6-7 kenyeret megkenhetünk vele bőségesen. 

2 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon finom, szeretem az ilyen kencéket

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin