2011. november 3., csütörtök

Sütőtökös káposztasaláta - VKF. 45.



A káposztasaláta halloweeni vacsoránk egyik körete volt, de szerintem önmagában is megállná a helyét, mert nagyon finom és harsogós ropogtatni való, így úgy gondoltam, hogy benevezek vele a soros VKF-re. A háziasszony ezúttal Zizi, a téma pedig a sütőtökös ételek, hús nélkül.

A sütőtök nyersen, reszelve kerül a salátába, kap tőle az egész egy finom édeskés zamatot, és még azok is simán belapátolják, akik sülve rá sem bírnak nézni a sütőtökre. Téli salátának tökéletes, ha ebédre adnám, akkor valami grillezett sajtot tudnék elképzelni mellé.



Hozzávalók, egy nagy tál salátához:
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 nagy kanadai sütőtök negyede, vagy egy kicsi fele

Az öntethez:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • bors
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet

A zölségeket megpucoljuk, lereszeljük, az öntetet kikeverjük, majd összeforgatjuk a zöldségekkel. Kicsit kevésnek tűnik az öntet, de mivel csak ízesíteni szeretnénk, nem eláztatni, így elég lesz. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, tálalás előtt keverjük át még egyszer :)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Már maga a káposzta salit is imádom, de így nagyon remek

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin