2013. február 3., vasárnap

Kéksajtos-avokádós kence



Nem eszünk túl sok tortilla-chipset, viszont néha azért jól esik ilyesmit ropogtatni az esti filmhez. A bolti kencéket nem szeretjük, egy ideje viszont kísérletezünk azzal, hogy a tökéletes kéksajtos változatot megtaláljuk. 

Ez a verzió nagyon finom, az avokádó miatt viszont frissiben el is kell fogyasztani, mert ha állni hagyjuk, megfeketedik, úgy viszont nem igazán gusztusos. 

Ma este Superbowl, ha szeretnétek valami kencét a chips mellé és bírjátok a kéksajtot, akkor érdemes kipróbálni!


Hozzávalók, 2 személyre:

  • 1 avokádó - jó érett legyen!
  • 5 dkg kéksajt
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 szál újhagyma - vékony! ha vastagabb van, akkor csak a fele, nem kell túlzásokba esni

A hozzávalókat a késes aprítóba tesszük és jó habosra összedolgozzuk. Készen is vagyunk :) Só nem kell bele, mert a chips magától is elég sós, de ha kenyérre kennéd, akkor egy picit elbír.

2 megjegyzés:

Dora Szabo írta...

Szia,

bele szoktam rakni az avokado magjat a krembe, ha esetleg megmarad es ugy fedem le. Igy nem feketedik meg. Ez ervenyes akkor is ha csak az avokado egyik felet hasznalod fel. A masikban erdemes benne hagyni a magjat es semmi baja nem lesz.

mandy tarragon írta...

Köszi a tippet :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin