2013. február 12., kedd

Valentin cake pop avagy sütinyalóka


A szívecskés Valentin-napi sütemény elkészítésekor szembesültem a problémával, hogy a szívek kiszaggatásakor rengeteg hulladék keletkezik, és kár lenne ezért a finom süteményért. Gondolkodtam rajta, hogy pohárkrémet készítek belőle, de aztán beugrott: sütinyalóka :) 


Eddig még nem próbálkoztam ilyen süteménnyel, de meg kell mondjam, nagyon egyszerű, csupán elég időigényes a mártogatás. 

Hozzávalók, 16 darab sütinyalókához:
  • kb. 3 bögrényi maradék sütemény - ENNEK a sütinek kb. a harmada volt a "hulladék"
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • porcukor, ha szükséges
  • kb. 30 dkg fehér csokoládé - maradni fog belőle bőven, de nekem ennél kisebb mennyiséggel nem volt kényelmes dolgozni
  • színes szórócukrok
  • hurkapálca, saslikpálca, nyalókapálca, stb.


Az elkészítés nem nagy kaland. Fogod a sütemény maradékát, összemorzsolod. A vajat és a krémsajtot elkevered, majd kanalanként hozzádolgozod a tésztához. Nem fog kelleni mind, annyit adj hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj, kb. olyan állagú legyen, mint a kókuszgolyó. Én megkóstoltam, nem kellett bele plusz cukor, de ha te nem érzed elég édesnek, akkor tehetsz még bele. Diónyi golyókat formálunk, elrendezzük őket egy tálcán és beleszúrjuk a pálcákat. Az előkészített gombócokat betesszük kb. fél órára a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen.


A csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk, és egyenként belemártogatjuk a gombócokat, majd megszórjuk a szórócukorral, amíg a csoki még meg nem dermed. Én hungarocell lapba szurkálta a pálcikákat, amíg meg nem dermedt rajtuk a csoki, de lehet sütőpapírra is állítani őket, csak sajnos akkor nem maradnak ilyen szép kerekek. 


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin