2013. február 26., kedd

A legegyszerűbb zabpelyhes keksz


Tényleg, ennél egyszerűbb fizikailag elképzelhetetlen. Ugyanis az alap keksz két, azaz kettő, igen 2 összetevőből áll. Nem lesz ropogós, hanem inkább puha és rugalmas. Aztán ezt lehet felturbózni, attól függően, hogy mennyire akarod visszafogni a cukrot és a kalóriáidat. Ebben most épp mazsola van. Ja, és 20 perc alatt elkészül. Mosogatással együtt.

Az ötlet innen, tökéletesen működik :)

Hozzávalók, 12 darab kekszhez:
  • 2 érett banán
  • 1 bögre aprószemű zabpehely - 2,5 dl


A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A banánokat törd össze, forgasd össze a zabpehellyel és keverd, amíg össze nem áll. Ekkor lehet hozzáadni még, amit szeretnél - ebben most épp egy kis marék mazsola van -, kanállal kikupacolni a sütőpapírral bélelt tepsire, lenyomkodni keksz alakúra, mert nőni már nem fog. A meleg sütőben 15 perc alatt áll össze, akkor jó, ha az alja egy picit elkezd barnulni. 

4 megjegyzés:

gionetta írta...

Ennél tényleg nem megy egyszerűbben! :-)) Kipróbálandó, úgyis állandóan zabkekszet gyártok. A fiúk csal azt nassolnának tízóraira. :-))

mandy tarragon írta...

Arra azért készülj fel, hogy tök más az állaga, mint egy rendes keksznek. De nagyon finom :)

Szemi írta...

Megcsináltam, és szuper lett! :)
Köszi a receptet! ♥

Unknown írta...

Ma elkészítettem, 16 db lett, már alig van belőle. :) Ildi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin