2013. szeptember 20., péntek

Szilvalekváros tekercs


Múlt héten a fiúk kimentek a Hungaroringre autókat nézegetni, gondoltam adok nekik valamit, amit el tudnak majszolni napközben. Doki tekercsei épp ekkor jöttek szembe velem, hűtőben kelesztettem őket, reggel pedig fél óra alatt készen lettek. A tojásos kenés sajnos elmaradt, de azért így sem lettek rosszak. A tekercsek felébe a sütésből kimaradt szilvalekvár került, a másik felébe pedig cipiripi. 
Recept és formázás innen.


Hozzávalók, 8 tekercshez:
A tésztához:
  • 1 zacskó porélesztő
    2,5 dl tej
    45 dkg liszt
    7 dkg cukor
    7 dkg vaj
A töltelékhez:
  • szilvalekvár
  • cipiripi vagy nutella
A vajat kicsit megolvasztom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom egy rugalmas tésztává. Meleg helyen hagyom duplájára kelni. Jól átdolgozom, kinyújtom, a felét megkenem a töltelékkel: felére szilvalekvárt, felére cipiripit. Ráhajtom a tészta másik felét, kicsit összenyomom, majd pizzavágóval nyolc csíkra vágom. Feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a tetejére pedig fóliát borítom, majd megy éjszakára a sütőbe. (Nekem a nagy tepsim sajnos pont nem fért be a hűtőbe, így két kisebbe tettem.)


Másnap reggel betettem a tepsit a hideg sütőbe, begyújtottam 170 fokra és kb. 30 perc alatt készen is lett.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin