Kert 2013: Szeptember

Megint eltelt egy hónap, azt a mindenit. Nem gondoltam volna, hogy pont szeptemberben fogom ezt írni, de a kert egyszerűen nagyszerű. Az augusztusi kopár, mediterrán sivatagság után annyira beindultak a leveles zöldségeim (is), hogy csak na. Elképesztően zöld minden, és most még az is csak egy kicsit zavar, hogy a kínai kel ágyásomat egész rendesen megdézsmálták a csigák és a hernyók :)

 
A paradicsomok, paprikák, chilik, cukkinik, dísztökök és az eper is terem, ha hosszú őszünk lesz, akkor még van rá esély, hogy megtelik az éléskamra. 

 
A paradicsomválaszték a kertből, és egy helyes mini csengettyű paprika.


A mustársalátás ágyásom, egy hete vannak a helyükön, úgy nézem, hogy jól érzik magukat.

 
A ház előtti kert, benne a kínai keles ágyással. Szép zöld, ugye? 


A ház mögötti veteményesben is kizöldültek az ágyások. A fűszerpaprikák egy része bekerül majd a házba télire, az ágyásokból az évelő virágok kikerülnek majd idővel, illetve a hétvégén ledugdosom majd az áttelelő hagymákat és fokhagymákat. 


Magyarország éves koriandertermelésének a fele :) Mindenhol van, de tényleg. A legkisebb repedésben is kibújtak a növénykék. Ezek is áttelelnek majd.


A szomszéd felé eső virágoskert, körömvirággal, árvácskával és díszkáposztákkal, egy cickafark is került az ágyásba, mert nekem tetszik :) Egy rózsaszínnek is lenne még hely ;)


A retkes-salátás zsákba nyár elején ültettem ezt a két törpe fodros kelt, nagyon tetszik nekik ott, úgyhogy nyugodtan próbálkozzatok vele. Kíváncsi vagyok, hogy a telet hogy viselik majd. 


Szepyke adott nekem egy darab hajtásnak indult gyömbért még tavasszal, nos, széttördeltem és a kert különböző részein ültettem el őket. Sajnos a nagy meleget nem mind bírta ki, ez viszont azóta új hajtást is hozott, úgyhogy télre ez is beköltözik a házba.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések