Sült paprika krémleves

Nos igen, ez a recept is pihen már egy ideje a piszkozatokban, de akkor most közre adom :) Ha nagyon gondosasszon' gasztroblogger lennék, akkor nyilván nekiálltam volna piros aranyat gyártani a kis kosárban lévő kápia paprika-szállítmányból, de én valami kevésbé tartósban gondolkodtam most éppen. A Zamat és illat blogon meg is találtam, amit kerestem: paprikaleves, grill nélkül. Persze, tejszínhabbal grillen, faszénen sütve minden jobb, de azért szerintem így sem lett rossz. A paprikák között szerintem akadt egy, aminek cseresznyepaprika volt a szomszédja, mert volt a kész levesnek egy leheletnyi csípőssége, aki erre játszik, az tegyen bele nyugodtan egy kifejezetten csípős példányt is. 


Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1/2 kg kápia paprika - vagy kaliforniai vagy pritamin, a lényeg, hogy legyen húsa
  • 3 gerezd duci fokhagyma - vékonyakból lehet 5-6 is
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 dl zöldségleves - bio kockából is tökéletes
  • 1 dl tejszín
  • só, ha szükséges

A paprikát 200 fokos sütőben, többször megforgatva megsütöm. Akkor jó, ha felhólyagosodik és kicsit megfeketedik a héja. A forró paprikát tálba szedem és lefedem, hagyom kihűlni. A gőzben el fogja engedni a héját. Lehúzom a héját, kiszedem a magházat és nagyobb darabokra vágom-tépem.
A leveshez a vajat megolvasztom, átfuttatom rajta a felszeletelt fokhagymát, majd a paprikát, felengedem a zöldséglevessel, és ha szükséges, megsózom. Puhára főzöm, hagyom egy picit hűlni, majd összeturmixolom, és hozzá öntöm a tejszínt.
Hidegen és melegen is jó, kockára vágott friss paprikát adok bele, pirítóst pedig mellé.

Megjegyzések

Erika üzenete…
Itt is megnéztem, nagyon jól néz ki! Egy jó ideje nálam is várakozik az elkészítendők között!:))
mandy tarragon üzenete…
Még most, amíg szezon van ;)

Népszerű bejegyzések