2013. szeptember 30., hétfő

Sült paprika krémleves

Nos igen, ez a recept is pihen már egy ideje a piszkozatokban, de akkor most közre adom :) Ha nagyon gondosasszon' gasztroblogger lennék, akkor nyilván nekiálltam volna piros aranyat gyártani a kis kosárban lévő kápia paprika-szállítmányból, de én valami kevésbé tartósban gondolkodtam most éppen. A Zamat és illat blogon meg is találtam, amit kerestem: paprikaleves, grill nélkül. Persze, tejszínhabbal grillen, faszénen sütve minden jobb, de azért szerintem így sem lett rossz. A paprikák között szerintem akadt egy, aminek cseresznyepaprika volt a szomszédja, mert volt a kész levesnek egy leheletnyi csípőssége, aki erre játszik, az tegyen bele nyugodtan egy kifejezetten csípős példányt is. 


Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1/2 kg kápia paprika - vagy kaliforniai vagy pritamin, a lényeg, hogy legyen húsa
  • 3 gerezd duci fokhagyma - vékonyakból lehet 5-6 is
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 dl zöldségleves - bio kockából is tökéletes
  • 1 dl tejszín
  • só, ha szükséges

A paprikát 200 fokos sütőben, többször megforgatva megsütöm. Akkor jó, ha felhólyagosodik és kicsit megfeketedik a héja. A forró paprikát tálba szedem és lefedem, hagyom kihűlni. A gőzben el fogja engedni a héját. Lehúzom a héját, kiszedem a magházat és nagyobb darabokra vágom-tépem.
A leveshez a vajat megolvasztom, átfuttatom rajta a felszeletelt fokhagymát, majd a paprikát, felengedem a zöldséglevessel, és ha szükséges, megsózom. Puhára főzöm, hagyom egy picit hűlni, majd összeturmixolom, és hozzá öntöm a tejszínt.
Hidegen és melegen is jó, kockára vágott friss paprikát adok bele, pirítóst pedig mellé.

2 megjegyzés:

Erika írta...

Itt is megnéztem, nagyon jól néz ki! Egy jó ideje nálam is várakozik az elkészítendők között!:))

mandy tarragon írta...

Még most, amíg szezon van ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin