2013. szeptember 25., szerda

Körtés zellerkrémleves

Az a jó abban, hogy többen is rendelünk zöldségkosarat az ismerőseim közül, mert rendszeres programmá kezd válni, hogy megvitatjuk, hogy ki mit mire fog használni. Így aztán amikor arról panaszkodtam legutóbb Lillának, hogy már a fülemen jön ki a körte, javasolta, hogy csapjam hozzá a zellert is a kosárból és készítsek levest, ennek az almás zellerlevesnek a mintájára. Én nem szeretem alapvetően a zellert, de ez a leves, na ez király. Főleg a kéksajtos melegszendviccsel. 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes (lila) hagyma
  • 2 körte
  • 2 dl körtebor (jó helyette almabor, fehérbor vagy zöldségleves is)
  • 4 dl víz
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
A hagymát felkockázom. A zellert meghámozom, kockára vágom, a körtét szintén magozom, hámozom, kockázom. A vajon megpárolom a hagymát, majd jön rá a zeller és a körte. Felöntöm a körteborral és a vízzel, sózom, borsozom, és addig főzöm, amíg puha nem lesz. Lehúzom a tűzről, összeturmixolom és bele keverem a tejszínt. 

Kéksajtos melegszendvicset adtam mellé.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin