2013. szeptember 14., szombat

Vörösáfonyadzsem


Az egyik kis kosaramban kaptam egy kis adag vörösáfonyát is, nos ebből lekvár készült. Fanyar, kesernyés, kifejezetten jó húsok mellé. Sajnos ez a kicsi üveg is túl nagynak bizonyult, úgyhogy felhasználásig a hűtőben fogom tartani biztos, ami biztos.


Hozzávalók:
  • 1 bögre vörösáfonya - igen, ennyi volt a kosárban
  • 1/4 bögre cukor
  • 1 rúd vanília
  • 3 zöld kardamom
  • 1 teáskanál dzsemfix - ha nem fogy el azonnal


Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a kardamommal. Nekem nem engedett levet, szóval egy löttyintésnyi vizet - fél dl maximum - tettem alá, hogy mégse kapja oda, amikor fő. Kis lángon addig főztem, amíg az áfonya megpuhult, kihalásztam belőle a kardamomot, majd belekevertem a dzsemfixet, és 3 perc forralás után üvegbe töltöttem.


Fejre állítottam pár percre majd hagytam teljesen kihűlni. Mivel nem lett tele az üveg, ezért én a hűtőbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin