Kert 2015 december: restart


Nos, fordult párat a világ velem mióta legutóbb kerti posztot írtam a blogra.  Költöztem, és a kertet sajnos nem lehet csak úgy megfogni a négy sarkánál, és kihajtogatni a másik helyen. Úgyhogy némi restart projekt jutott még ezen az új helyen. ebben az évben, aztán tavasztól begyújtom a rakétákat.


A többi részt is megmutatom majd idővel, egy kicsi kert egy földszinti társasházi lakáshoz. Rosszabb, mert nem fér el annyi minden, de jobb, mert sokkal kisebb, így könnyebb rendben tartani.  Mivel októberben-novemberben költöztem, az őszi munkák elmaradtak, inkább csak a "gyorsan ássunk be mindent ahova épp hely van" elvet követtem.  Egy fél négyzetméteres helyet sikerült találnom, oda ástam el két ikeás magszalagot, amin elvileg saláta van, meglátjuk, hogy kinőnek-e vagy sem. 

Addig is, hogy legyen némi zöld a kertben, elővettem néhány cserepet és zordabb időjárást tűrő növényeket vetettem bele.
 

Mivel decemberhez képest még nagyon enyhe az idő, esélyes, hogy lesz belőlük valami. A régi kertben a petrezselyem és a koriander még a hó alatt is hajtott, úgyhogy nem aggódom. A saláták, ha megnőnek 2-3 levelesre, akkor bevetem a fóliaalagutat is.


Ez az adag mángold annyira szép volt, hogy kár lett volna a régi kertben hagyni. Kicsit szorosan vannak így, de tavasszal úgyis magba mennének, úgyhogy addig is még lehet szedni pár adagot. 


A "virágos kel" volt az egyik növény, amit nagyon sajnáltam volna otthagyni, így ezeket is átástam ide. Már kezdenek a pöttöm kis káposztafejek megjelenni, talán karácsonyra lesz belőlük valami. Ha jövőre mag is lesz, akkor különösen boldog leszek.

 

Szárzellernek indult, nos nekem valahogy soha nem sikerül szárat növesztenem rájuk, de a levele nagyon jó fűszerezni, levesbe, bármire.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések