Pattogatott kukorica házilag


Nem tudom, hogy van-e még valaki rajtam kívül, aki életében nem csinált még fazékban, tűzhelyen pattogatott kukoricát. Az az igazság, hogy valami megmagyarázhatatlan hülye félelmem volt attól, hogy majd kigyullad a fazék, szétrepülnek a kukoricaszemek, ledobnak az ufók egy hidrogénbombát, veszett hiénák lepik el a kertet meg hasonlók.

Jó hír, semmi ilyen nem volt, elektromos főzőlapon csináltam, amivel kb. 5 perc volt az egész. Az én 5 literes fazekamba kb. 1/2 bögrényi kukoricát lehet kényelmesen kipattogtatni, úgyhogy ehhez adom meg a receptet. 

Hozzávalók:
  • 1/2 bögre pattogtatni való kukorica
  • 1-2 evőkanál olaj

A fazékba tesszük az olajat, annyinak kell lennie benne, hogy bevonja az alját. Ebbe teszünk 1 szem kukoricát, és nagy teljesítményen melegíteni kezdjük. Amikor a kukoricaszem körül buborékok jelennek meg, beletesszük a többi magot, lefedjük. Amikor elkezd pattogni, időnként megrázogatjuk a fazekat, nehogy odaégjen az alja. Pár perc alatt abbamarad a pattogó hang, húzzuk le a tűzről, ellenőrizzük, hogy kipattogott-e rendesen minden, majd tegyük tálba, rázzuk össze a sóval, és már ehetjük is. Ha mozis élményre vágyunk, akkor adjunk hozzá egy kis olvasztott vajat is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések