2015. december 5., szombat

Kakaós banánkenyér


Tartunk egy kis szünetet a keles receptekben, jó? Jöhet egy kis édesség? Ez volt az utolsó sütemény, amit a régi lakásban csináltam, bevallottan azzal a céllal, hogy kiürítsek néhány tárolódobozt, amikben mindenféle vegyes aszalt és kandírozott gyümölcsök, és magok voltak. Mert bontott csomag valamiket nem költöztetünk :)


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 15 dkg barna cukor - a receptben rendes cukor volt
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat 
  • 3 banán
  • 5 dkg mogyoró-dió-mandula
  • 15 dkg vegyes kandírozott-aszalt gyümölcs
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat, tojást, banánt simára dolgozzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kibélelt kenyérsütő formában, tűpróbáig - kb. 45 perc - sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin