2015. december 3., csütörtök

Kecskesajtos, kelleveles tészta

 
 
 Még egy keles recept. Gyors, tésztás, téli zöldekkel. Így belegondolva, valami magot el tudnék még képzelni rajta, hogy legyen valami ropogós is benne. A recept eredetileg a Kifőztükben jelent meg.
 
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg leveles kel
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg parmezán
  • bors
  • 25 dkg penne
A pennét sós vízben al dentére főzzük, lecsepegtetjük, a főzővízből félre teszünk egy kicsit.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a leveles kelt falatnyi darabokra tépkedjük. A kecskesajtot szétmorzsoljuk, a parmezánt lereszeljük.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a kelt és a spenótot, amíg meg nem fonnyad. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tésztát, a kecskesajtot és a parmezán felét. Átkeverjük, ha szükséges, akkor adunk hozzá pár evőkanállal a tészta főzőlevéből.
A maradék parmezánnal meghintve, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin