2015. december 30., szerda

Paradicsomos sült bab


Vegásított, végtelenségig lebutított sóletszerűség. Kipróbáltam bele a folyékony füstöt, nos, nekem ezzel aztán igazán megvan az élmény. De nem kötelező beletenni, anélkül is finom lesz. Ha van többféle szárazbabotok otthon, akkor ajánlok bele minél többfélét, nálam most csak gyöngybab volt. 

A munka vele minimális, tulajdonképpen jó kis comfortfood, reggel berakod sülni, a Hupikék törpikék után ránézel, hogy elég-e rajta a víz, aztán ebédre lehet is enni. 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 20 dkg gyöngybab
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél 
  • 2-3 fújásnyi folyékony füst - ha nem fújós flakonban van, akkor 1 teáskanálnyi
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségleves 
  • 80 gramm sűrített paradicsom

A babot pár órára beáztatjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk az olajon. Tűzálló tálban rétegezzük a babot, a gerslit és a sült hagymát, megfújjuk a füsttel, felöltjük a zöldségleves és a paradicsom keverékével, betesszük a babérlevelet.
100-120 fokos sütőben 4-5 órán át, lefedve sütjük, időnként ellenőrizve, hogy van-e rajta elég folyadék.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin