Melengető zöldségleves (vegán)

 
Ki szereti a zöldséglevest, kezeket fel! Én nagyon. Főleg ilyenkor, télen. Az ilyen szép, színes levesek meg különösen jót tesznek az ember hangulatának is.

Eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
 
 
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál szárzeller - 1 negyed zellergumóval helyettesíthető
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 1 szál rozmaring - vagy fél evőkanál szárított
  • 2 szál kakukkfű - vagy 1 evőkanál szárított
  • 1/4 sütőtök - kb. 50 dkg
  • 5 dkg leveles kel - zsenge kelkáposztával vagy kínai kellel helyettesíthető
  • 25 dkg előfőzött fehér bab - konzerv is jó
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a szárzellert kb. fél centiméteres darabokra vágjuk. A sütőtököt megpucoljuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A leveles kelt letépjük a száráról és falatnyi darabokra tépjük.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert és addig kevergetjük, amíg el nem kezdenek puhulni. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, kb. 10 percig kis lángon főzzük, ezután beletesszük a sütőtököt és amikor már puha, beletesszük a leveles kelt és a babot, majd további 5 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések