2015. december 17., csütörtök

Borsos kéregben sült zöldséges pite


Éljenek a téli piték, főleg ha sósak. Ha a tésztába teszünk egy kis borsot meg sajtot, akkor még jobb lesz, higgyetek nekem. Én még a karácsonyi asztalon is el tudnám képzelni.


Hozzávalók, 28 cm átmérőjű piteformához:
A tészta:
  • 9 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors
  • 3 dkg érett cheddar sajt, reszelve
  • 1 csipet só2-3 evőkanál jeges víz
A töltelékhez:
  • 1 dkg vaj
  • 1 póréhagyma
  • 3 tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg kéksajt
  • 15 dkg sült sütőtök
  • bors
A tésztához a vajat lereszeljük, elkeverjük a liszttel, reszelt sajttal, sóval, borssal, majd apránként adagolva a vizet, kemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, belefektetjük a piteformába, hogy bőven jusson a szélére is. Hideg helyen hagyjuk 1-2 órát dermedni.
200 fokos sütőben lesúlyozva 15 percig elősütjük, majd hagyjuk hűlni, a sütőt pedig visszavesszük 150 fokra.
A töltelékhez a pórét megfonnyasztjuk a vajon, hagyjuk hűlni. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a sajtot, a sütőtökhúst, majd beleforgatjuk a pórét. Beletöltjük a pitetésztába, a meleg sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin