Lengyel kávé
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinvE6eI3Tow9iza_FkIBVYvMuxP5nI_P10KJ34f0cN5XDu9_OZHlewLj5dOy1XREnjqQGyO3o0-Y0cQ9zve-ToWxbHsoldNKY4u-9aiOt-zn6lJAVzb8Py_-Vygob-rKiciXnKZbAVDrRU/s320/dscn3301.jpg)
A legjobban szerintem a Ponyvaregényben készítik, próbálkozom kikísérletezni azt a változatot, ami a legjobban megközelíti. Nagyon édes, de egy zombizós reggelen nincs olyasmi, ami jobban felébreszt és több lendületet ad. (Na, jó, van: a hideg zuhany.) Forrón idd, ha van szívószálad, akkor azzal.
Hozzávalók:
Főzz le egy adag espressót, úgy, ahogy te szereted. A mézet csurgasd abögre vagy vastagfalú magas üvegpohár aljára. A tejet melegítsd fel és óvatosan öntsd rá a mézre. Erre jön az espresso. A tetejére a tejszínhab, azt pedig szórd meg egy csipet fahéjjal.
Hozzávalók:
- 1 adag espresso
- 2 dl tej
- 1 adag tejszínhab
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet őrölt fahéj
Főzz le egy adag espressót, úgy, ahogy te szereted. A mézet csurgasd abögre vagy vastagfalú magas üvegpohár aljára. A tejet melegítsd fel és óvatosan öntsd rá a mézre. Erre jön az espresso. A tetejére a tejszínhab, azt pedig szórd meg egy csipet fahéjjal.
Megjegyzések