2009. május 13., szerda

Lengyel kávé


A legjobban szerintem a Ponyvaregényben készítik, próbálkozom kikísérletezni azt a változatot, ami a legjobban megközelíti. Nagyon édes, de egy zombizós reggelen nincs olyasmi, ami jobban felébreszt és több lendületet ad. (Na, jó, van: a hideg zuhany.) Forrón idd, ha van szívószálad, akkor azzal.

Hozzávalók:
  • 1 adag espresso
  • 2 dl tej
  • 1 adag tejszínhab
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj

Főzz le egy adag espressót, úgy, ahogy te szereted. A mézet csurgasd abögre vagy vastagfalú magas üvegpohár aljára. A tejet melegítsd fel és óvatosan öntsd rá a mézre. Erre jön az espresso. A tetejére a tejszínhab, azt pedig szórd meg egy csipet fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin